Τοποθεσία

Το ξενοδοχείο “Studios Anny” βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του γραφικού νησιού της Θάσου, στη Σκάλα Καλλιράχης σε απόσταση 70 μέτρων από την παραλία. Απέχει 8 χιλιόμετρα από το πορθμείο του Πρίνου και 20 χιλιόμετρα από το Λιμένα, το κύριο λιμάνι της Θάσου, ενώ το ξενοδοχείο μπορεί να οργανώσει τη μεταφορά των φιλοξενούμενων από το λιμάνι στο συγκρότημα και αντίστροφα.

Στη Θάσο μπορεί να έρθει κανείς είτε από την πόλη της Καβάλας είτε από την Κεραμωτή που βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από το αεροδρόμιο της πόλης από όπου υπάρχουν δρομολόγια κάθε μισή ώρα για το νησί. Η Καβάλα είναι μια από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και συνδέεται οδικώς με τη Θεσσαλονίκη, από όπου μπορεί να φθάσει κανείς μέσω της Εγνατίας οδού σε μιάμιση περίπου ώρα. Επίσης συνδέεται αεροπορικώς με αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και με την Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας, από το αεροδρόμιο της οποίας εκτελούνται δύο πτήσεις καθημερινά για την Καβάλα (50 περίπου λεπτά). Η πρόσβαση στην Καβάλα για τους επισκέπτες που μετακινούνται οδικώς από τη Δυτική Ευρώπη γίνεται μέσω Ιταλίας από τα λιμάνια είτε της Ηγουμενίτσας είτε της Πάτρας.

Η Καλλιράχη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Θάσου και χωρίζεται σε δύο οικισμούς τον ορεινό και τον παραλιακό (Σκάλα Καλλιράχης). Τα σπίτια είναι χτισμένα με την παραδοσιακή Θασίτικη αρχιτεκτονική, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα στενά φιδωτά δρομάκια του χωριού (δύσκολα χωράει ένα αυτοκίνητο) που είναι ιδανικά για περπάτημα. Η Σκάλα Καλλιράχης που απέχει 2,5 χιλιόμετρα από τον ορεινό οικισμό είναι ένα από τα πιο οργανωμένα χωριά του νησιού καθώς διαθέτει σημαντικό αριθμό ενοικιαζομένων δωματίων, παραθαλάσσιες ταβέρνες, μπαράκια καθώς και μια παραλία στο κέντρο του οικισμού που είναι ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για ήρεμες διακοπές και επιπλέον βρίσκεται πολύ κοντά σε τουριστικά θέρετρα του νησιού που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία επιλογών στη βραδινή διασκέδαση όπως τα Λιμενάρια και ο Ποτός.

Αποστάσεις

Κεραμωτή – Λιμένας

Καβάλα – Πρίνος

Νέα Πέραμος – Πρίνος

Καβάλα – Λιμένας

Λιμένας (Θάσος) – Σκάλα Καλλιράχης

Πρίνος – Σκάλα Καλλιράχης

Θεσσαλονίκη – Καβάλα

Αθήνα – Καβάλα

45λεπτά (ferry-boat)

1 ώρα και 15 λεπτά (ferry-boat)

1ώρα και 30 λεπτά (ferry-boat)

45λεπτά (δελφίνι)

30 km, 20λεπτά

8 km, 5λεπτά

150 km

680 km